Міжобласні перевезення будуть дозволені для пасажирів із щепленням або негативним тестом – Денис Шмигаль

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення громадським транспортом будуть можливі лише для пасажирів із документом про щеплення або чинним негативним тестом на COVID-19.

Про це під час засідання Кабінету Міністрів України заявивПрем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“З завтрашнього дня починають працювати нові правила пасажирських перевезень. Всі міжобласні перевезення будуть дозволені лише, якщо пасажири мають COVID-сертифікат або чинний негативний тест. Ми говоримо і про залізничний, і про авіаційний, і про автобусний транспорт. Громадський транспорт у містах та перевезення всередині однієї області наразі під ці нові правила не підпадають. Вакцинація та обмеження для невакцинованих дозволять нам не запроваджувати локдаун, що сприятиме відновленню економіки”, – заявив Прем’єр.

Денис Шмигаль нагадав, що у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки зможуть працювати бізнеси та громадські заклади за умови 100% вакцинації всіх співробітників та відвідувачів.

Окрім того, очільник уряду наголосив, що вводити локдаун по всій країні наразі не планується, щоб не зупиняти економіку. Водночас, єдиною альтернативою карантинним обмеженням є вакцинація проти COVID-19. Наразі вакцини достатньо для всіх охочих зробити щеплення, а регіони можуть робити 1,5 млн щеплень на тиждень. Прем’єр-міністр закликав громадян не чекати запровадження червоного рівня, а вакцинуватись вже зараз.

Більше про те, які документи можна використати для поїздок між регіонами читайте за посиланням https://bit.ly/3vw3nD3

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ