Мобільний додаток, де можна дізнатись, які ліки видаються безкоштовно

Вчора, у вівторок, 19 червня 2018 року, Міністерство охорони здоров’я презентувало новий модуль безкоштовного мобільного додатку Ліки Контроль, що дозволить пацієнтам перевірити наявність призначених лікарем препаратів у Національному переліку основних лікарських засобів. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Національний перелік – це короткий перелік основних безпечних препаратів з доведеною ефективністю, якими лікують найпоширеніші захворювання в Україні. Ліки, що входять у Нацперелік, гарантовані державою, тобто їх отримують пацієнти безоплатно під час лікування у стаціонарі.
«Кожен пацієнт має усвідомлювати, які ліки йому гарантує держава. Він має отримати їх у повному обсязі на увесь курс лікування. Кожен лікар у лікарні знає, що є в короткому списку ліків, якими він може лікувати свого пацієнта. Завдяки новому модулю у програмі Ліки Контроль пацієнти зможуть дізнатися, які препарати їм гарантується безоплатно і з’ясувати чи не забули про них сказати у лікарні», – зазначив заступник міністра Роман Ілик.
Додаток Ліки Контроль – це інструмент, що сприяє дотриманню прав пацієнтів на забезпечення безкоштовними ліками у лікарнях. Крім того, додаток допомагає дізнатися усі подробиці про потрібні ліки одразу біля аптечного віконця чи у кабінеті лікаря, а саме:
– перевірити, чи входять потрібні пацієнту препарати у програму «Доступні ліки» та до Нацпереліку;
– знайти дешевші, проте настільки ж ефективні аналоги ліків;
– ознайомитись з офіційними інструкціями застосування препаратів;
– перевірити ліки візуально на предмет підробки.
Завантажити цей додаток для смартфону можна у версіях для Android та iOS за посиланням: Додаток
Щоби пацієнти більше знали про Нацперелік, також працюватиме окремий сайт https://www.natsperelik.com.ua/. Найближчим часом у лікарнях також з’являться інформаційні плакати.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ