МОН проведе аудит мережі закладів профтехосвіти

Міністерство освіти і науки планує провести аудит мережі закладів професійно-технічної освіти з тим, щоб укрупнити деякі заклади. Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад в інтерв’ю УНН.

«У нас більше 700 закладів професійно-технічної освіти, і ми хочемо зробити аудит цієї мережі й разом із регіонами подивитись, де напрямки підготовки просто співпадають. В одній області може бути 4-5 ПТУ одного напрямку, то, можливо, варто замість них зробити один хороший профільний центр професійної досконалості, в який ми вкладемо кошти і зможемо готувати кращих спеціалістів», – зазначила міністр.

При цьому вона додала, що до цього аудиту МОН хоче залучати роботодавців, які повідомлятимуть, де вони бачать свою потребу в робітничих кадрах.

Також Новосад уточнила, що в планах відомства збільшити і відсоток тих абітурієнтів, які обирають середню спеціальну освіту, а не вищу.

«Ми хотіли би підвищити все-таки попит на професійно-технічну освіту, стимулювати через різні інструменти вибір абітурієнтами професійно-технічної освіти», – наголосила очільниця МОН.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ