МОН рекомендує школам відмовитись від останніх дзвоників та випускних вечорів

Міністерство освіти та науки України через карантин та з метою запобігання розповсюдженню коронавірусу розіслало усім школам свої листи-рекомендації. У них просить навчальні заклади відмовитися від випускних вечорів та святкувань останніх дзвоників. Радить і як провести підсумкові оцінювання.

«З метою запобігання поширенню COVID-19) у 2019/2020 навчальному році пропонуємо не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори», – зазначили в МОН.

Такі листи з прикладами і роз’ясненнями – вже направлений всім керівникам обласних департаментів освіти і науки, а також школам.

«Ми готуємося до різних варіантів розвитку подій, тому надали таке розширене роз’яснення, щоб розповісти про способи і можливості, які можуть використовувати вчителі та учні під час дистанційного навчання. Рішення про те, коли закінчиться карантин і коли школярі можуть повернутися за парти цього навчального року, залишається за урядом», – повідомила міністерка освіти Любомира Мандзій.

Крім того у листі-рекомендації МОН прописало для шкіл і як вони мають завершити навчальний рік.

«Організувати найбільш зручні та прийнятні способи оцінювання (тематичного, семестрового та річного) учнів, які будуть доступні кожному. Оптимізувати та мінімізувати кількість каналів зв’язку та платформ дистанційного навчання. А потім – обов’язково повідомити про це учнів та їхніх батьків заздалегідь або опублікувати відповідну інформацію на сайті школи.

Не пізніше 15 червня оформити всі свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, свідоцтва досягнень і табелі та організувати їх безпечну видачу. Для 1-8 та 10 класів – надіслати копії на електронні пошти з подальшим врученням оригіналу у вересні».

Крім того Міністерство рекомендує вже з початку наступного навчального року у вересні провести так зване вхідне оцінювання в 2-11 класах. Все, аби зрозуміти рівень засвоєння матеріалу учнями під час карантину.

Підсумкові ж оцінювання радять проводити в онлайн-режимі. А ще розробити графік видачі випускникам 9-х класів свідоцтв про здобуття базової середньої освіти з урахуванням необхідності дотримання протиепідемічних вимог.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ