МОЗ дозволило використовувати «залишки» COVID-вакцини для щеплення громадських діячів

4567564Можливі залишки вакцини від коронавірусу використовуватимуть для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію. Відповідний наказ 1 березня підписав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Згідно з наказом, аби зменшити ризик недовикористання вакцини з уже відкритих флаконів, громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот тощо рекомендовано вакцинувати у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти COVID-19:
– зафіксовано відмову від вакцинації серед тих людей, які попередньо давали згоду на щеплення;
– виявлено протипоказання до вакцинації у тих, які прийшли на вакцинальну сесію;
– кількість людей, що вакцинуються в день роботи мобільної бригади, недостатня для повного використання (10 доз з одного флакона) всіх відкритих флаконів з вакциною.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ