МОЗ затвердить новий перелік препаратів програми «Доступні ліки»

На початку лютого Міністерство охорони здоров`я затвердить новий перелік препаратів програми «Доступні ліки». Наразі визначили граничні ціни для препаратів і очікують заявки від фармвиробників та імпортерів.
Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби для участі в урядовій програмі «Доступні ліки» опублікували вчора, 2 січня, а відтак упродовж 10 днів фармвиробники та імпортери лікарських засобів мають подати заяви для участі їх торгових препаратів у програмі. Заявки приймають до 11 січня включно.
Новий реєстр «Доступних ліків» містить 23 МНН. Наприкінці грудня Уряд ухвалив зміни до програми і доповнив «Доступні ліки» ще 2 діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу — Лозартаном та Глібенкламідом.
Також були ухвалені зміни, що впроваджують новий механізм ціноутворення для препаратів: після встановлення граничних цін на лікарські засоби, фармкомпанії матимуть додатково 5 днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і таким чином поповнити список препаратів, що відшкодовуватимуться на 100% за державний кошт.
Очікується, що споживання безоплатних лікарських засобів в упаковках зросте на 30%.
Реєстр ліків, що відшкодовуються державою за урядовою програмою «Доступні ліки» переглядається двічі на рік – у січні та липні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ