МОЗ змінює систему виписування лікарняних

Міністерство охорони здоров’я України змінює систему виписування лікарняних листів.
Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.
«Друга причина необхідності виклику лікаря додому – це отримання лікарняного. Ми зараз змінюємо систему виписування лікарняних. Мені б хотілося, щоб до кінця року ми це встигли зробити. Тому що плануємо сформувати таку систему, коли відпаде необхідність викликати лікаря в перші дні хвороби для того, щоб отримати лікарняний лист. Ці причини виклику лікаря додому ми приберемо і відкриємо дорогу для нормальних відносин лікаря і пацієнта», – повідомив Ковтонюк.
При цьому Ковтонюк не уточнив, яким чином буде проводитися реформа лікарняних.
«Поки я не можу розкривати всі карти, оскільки над цим працюють, крім МОЗ, Міністерство соціальної політики та Фонд соціального страхування, який виплачує гроші за лікарняним. З більшості параметрів ми досягли консенсусу.
Це буде серйозне спрощення процедури їх отримання, яка влаштує і роботодавців, і Фонд, і нас. Ми хочемо розвантажити лікаря від необхідності оформлення лікарняного, оскільки це – не питання лікування, а соціальних виплат. Лікар буде брати участь у цьому процесі тільки для того, щоб засвідчити факт захворювання», – зазначив він.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ