Можливості застосунку Дія розглянули в межах форуму готелярів та рестораторів

У межах форуму готелярів та рестораторів на міжнародній виставці «ТурЕКСПО» фахівці по цифровізації Львівської облдержадміністрації розповіли про можливості та функції застосунку Дія у готелях.

Як наголосили в межах заходу застосування цифрового паспорту надає можливість значно пришвидшити процес реєстрації гостей в готелях.

«Вже сьогодні всі готелі можуть покращити свій сервіс під час реєстрації клієнтів, інтегрувавши свої системи з Дією. Таким чином, ваші клієнти будуть сканувати QR і ви отримаєте необхідні вам дані від клієнтів на імейл чи напряму у вашу інформаційну систему. Поселення може значно пришвидшитись, а затрати на папір, принтери та картриджі – зменшитись. Закликаємо всіх розпочати цю інтеграцію. Для цього напишіть команді МінЦифри в чат в телеграмі @DiiaStart» », – зазначив заступник голови Львівської ОДА Олександр Кулепін.

Провідний спеціаліст сектору з питань цифрової трансформації ЛОДА Соломія Волошин під час презентації «Дія. Цифрові документи. Готелі» розповіла про технічні моменти запровадження Дії в інформаційну систему готелю.

«Тішить, що заклади тимчасового розміщення відкриті до імплементації таких інноваційних інструментів. Вже понад півсотні готелів України інтегрували застосунок Дія і успішно застосовують саме його у своїх рутинних процесах», – зазначила провідний спеціаліст.

Соломія Волошин пояснила у яких випадках готель може використовувати цифрові документи: при поселенні до готелю, коли клієнт повинен пред’явити документ, що посвідчує особу.

«Тобто вам не потрібно хвилюватися, що документ несправжній, фотографувати його у телефоні та робити ксерокопії фото з телефону. При бронюванні номеру у готелі на сайті можна налаштувати віддалену ідентифікацію клієнта та передачу потрібних даних клієнта до системи готелю. Слід зазначити, що є два способи застосування Дії: валідація і шеринг. Валідація – це процеси, які допомагають перевірити саму дійсність документу, а також з’ясувати чи документ є справжнім. Сценарій шеринг дозволяє отримати копії е-документів у систему готелів. Способи інтеграції з Дією дозволяють підтвердити особистість за 30 секунд, а ще ви не витрачаєте гроші на папір, принтер і зберігання»,- зазначила вона.

Нагадаємо, що Україна стала першою державою, де цифрові паспорти мають таку ж юридичну силу, як їхні паперові чи пластикові аналоги.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ