МВФ вимагає якнайшвидшого відкриття ринку землі в Україні

Міжнародний валютний фонд очікує від України якнайшвидшого відкриття ринку землі як державної, так і приватної власності.
Проведення земельної реформи призведе до додаткового зростання українського аграрного сектора, який має дуже великий потенціал.
Земельний ринок в Україні 2018 року має бути максимально прозорим та ефективним для всіх – і для сільгоспвиробників, і для селян, і для держави.
Представник Фонду підкреслив, що для відкриття ефективного земельного ринку нашій країні необхідно передбачити вигідні умови кредитування для дрібних та середніх фермерів.
Якісна земельна реформа сприятиме залученню інвестицій в державу, зростанню економічного потенціалу України. Проте ефект від такої реформи буде видно не відразу, а в середньостроковій перспективі.
Продовження співпраці з МВФ передбачає реалізацію Україною низки структурних реформ, спрямованих на відновлення економіки країни.
Меморандумом МВФ передбачається прийняття Україною закону, що регламентує обіг земель сільськогосподарського призначення, і з 2018 року – після закінчення мораторію – запуск продажу сільгоспземель.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ