Боротьба з дитячим жебракуванням

Три місяці на Львівщині триватиме масштабна інформаційна кампанія щодо протидії дитячому жебракуванню. Ознайомити населення із проблемою втягнення дітей в примусове жебракування, а також залучити громадськість до ідентифікації та інформування про такі випадки – це мета інформаційної кампанії, що розпочалася 23 травня 2017 року у Львові.
Примусове жебракування – одна з найгірших форм дитячої праці та вид експлуатації дітей, які постраждали від торгівлі людьми.
Дитяча бездоглядність – не просто негативне соціальне явище. Сьогодні – це гостра і страшна проблема усього суспільства. Бездоглядність можна розглядати як сім’ю, з якої проростають жебрацтво, дитяча наркоманія, злочинність. Причому діти не тільки стають жертвою злочинів, а й самі вчиняють протиправні діяння. Останнім часом злочини, які скоюють неповнолітні, вражають навіть досвідчених правоохоронців своєю жорстокістю, а самі малолітні злочинці – холоднокровністю.
Заняття жебракуванням – сторона протиправна.
Шановні громадяни! Якщо Ви стали свідком дитячого жебракування, Вам відомі факти втягнення неповнолітніх, або використання малолітньої дитини для заняття жебракування просимо звертатись до відділу міліції за телефоном «102».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ