На Львівщині депутати неефективно використали чверть мільйона гривень

Львівська обласна рада неефективно використала чверть мільйона гривень обласного бюджету, які рада виділила на комунальний заклад «Львівський учбовий центр».
Про це повідомив заступник голови ГО «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко.
Активіст повідомив, що це підприємство перебуває на межі банкрутства. Рішенням Львівської обласної ради від 20 березня 2018 року було виділено 150 тис грн на поповнення статутного капіталу «Львівський обласний учбовий центр підготовки та підвищення кваліфікації робітників та інженерно-технічних працівників і спеціалістів для виконання робіт з підвищеною небезпекою».
«Теперішній катастрофічний стан КЗ ЛОР «Львівський учбовий центр» – це є наслідок непрозорих та патронажних конкурсів обласної ради. Попередній директор цього підприємства вперше за останніх п’ятнадцять років вивів його за результатами господарської діяльності 2016 року з боргів і завершив фінансово-господарський рік зі значними прибутками, 34% з яких – від енергоаудиту. Тоді фахівці Учбового центру виконали понад 80% енергоаудитів комунальних об’єктів області.
Замість подякувати за цю роботу колективові учбового центру керівництво Львівської обласної ради затіяло конкурс на заміщення директора цього підприємства. До конкурсу не допустили нікого з команди попереднього директора та створили такі умови, що всі змушені були піти з роботи», – зазначив Віталій Горбатенко.
На сьогодні новопризначений директор комунального підприємства Ігор Строкун Львівської обласної ради «Львівський обласний учбовий центр», який, до речі, не був представлений на сесії, наробив стільки боргів, що виникла загроза арешту рахунків і повного зупинення підприємства.
Львівська обласна рада в кінці 2017 року надає 100 тис грн підприємству. А тепер, згідно з рішенням обласної ради, виділено 150 тис грн на поповнення статутного фонду. Отож, загалом 250 тис грн, чверть мільйона гривень буде неефективно використано. Ці кошти можна використати для потреб громади.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ