На Львівщині функціонує пересувний рентгенкабінет, у якому можна провести 100 обстежень за день

Він з’явився у Центрі легеневого здоров’я рік тому.

Цей сучасний, пересувний рентгенкабінет з’явився у Центрі легеневого здоров’я ще рік тому. Його придбали за кошти обласного бюджету, відповідно до розпорядження начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Тож тепер цифрова діагностика їздить областю, а фахівці Центру виконують рентгенобстеження у найвіддаленіших куточках, одразу на місці, швидко та якісно.

«100 обстежень за день можна виконувати у пересувному рентгенкабінеті, діагностуючи будь-яку патологію органів грудної клітки. Важливо, що апарат під’єднаний до загальної мережі нашого закладу, тож зроблений за сотні кілометрів знімок, через мить уже можуть оглядати та описувати лікарі-рентгенологи у Центрі легеневого здоров’я. Крім того, пересувний рентген-кабінет оснащений акумулятором, який забезпечує його роботу в автономному режимі, незалежно від ситуації з електроенергією чи напругою в енергомережі», – повідомив генеральний директор Центру Любомир Рак.

На найближчий місяць графік роботи рентгенмобіля розписаний на щодень. Така мобільна діагностика дозволить покращити ситуацію із виявленням захворювань на Львівщині, зокрема, й туберкульозу. Оскільки, за підрахунками ВООЗ, захворюваність на ТБ в Україні мала би обчислюватися не менше 100 випадками на 100 тис. населення, фактично реєструється 53 випадки на 100 тис.населення. Це свідчить про недовиявлення.

Тож фахівці наголошують на вчасному виявленні проблем та їх лікуванні, то ж варто скористатись можливістю пройти обстеження та не нехтувати своїм здоров’ям.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ