На Львівщині готуються до операції «Нерест-2020»

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області взяли участь у міжвідомчій нараді щодо дій із збереження водних біоресурсів у водоймах Львівської області під час проведення природоохоронної акції «Нерест-2020», що відбулася в приміщенні Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області.

Під час засідання було розглянуто проект розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області у 2020 році». Дане розпорядження створене з метою забезпечення охорони, відтворення водних біоресурсів, посилення рибоохоронної роботи під час нерестового періоду. Крім цього, є потреба посилення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів у водоймах Львівської області, попередження та недопущення порушень Правил рибальства, більш широкого залучення до цієї роботи громадськості у нерестовий період.

Слід зазначити, що в результаті прийняття розпорядження буде затверджено систему заходів щодо збереження умов природного відтворення водних біоресурсів у водоймах області силами Державної екологічної інспекції у Львівській області, Львівського рибоохоронного патрулю, Головного управління Національної поліції у Львівській області та іншими структурами, діяльність яких пов’язана з правовим регулюванням дотримання умов використання водних біоресурсів.

Окрім цього, учасниками наради було розглянуто та обговорено проект плану спільних заходів щодо збереження риби та інших водних біоресурсів на 2020-2021 роки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ