На Львівщині громадам радять активніше долучатися до створення місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення населення

Комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань закликає керівників територіальних громад активніше долучатися до створення місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення населення у межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина».

Про це інформує пресслужба Львівської облради.

«На наступне засідання нашої комісії запросимо голів громад і з’ясуємо, яка їм необхідна допомога, щоб забезпечити системою оповіщення не тільки центри громад, а й всі населені пункти.
Життєво важливо, щоб в усіх селах люди чули сигнал «Повітряна тривога». Для цього закликаємо органи місцевого самоврядування брати участь у програмі «Безпечна Львівщина» і шляхом співфінансування створювати місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення», – наголосив голова комісії Назарій Сумало.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА, оповіщенням охоплено населення міст, містечок, сіл та селищ у 73 громадах.

«У межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина» в громадах створюємо місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення. Закуповуємо, встановлюємо та підключаємо до територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення комплекти кінцевого обладнання та сучасні сигнально-гучномовні пристрої.

Станом на березень 2023 року відсоток охоплення оповіщенням у міських населених пунктах був – 80%, у сільських – 57,3%.

Наразі найбільший процент охоплення оповіщенням населення в сільських громадах має Львівський район – 79%, найменший – Самбірський – 30%.

Прагнемо, щоб в кожному населеному пункті була своя система оповіщення», – розповів директор профільного департаменту Ігор Туз.

Крім того, під час засідання депутати підтримали звернення правоохоронних органів і військових формувань щодо фінансування окремих нагальних потреб.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ