На Львівщині може з’явитись освітньо-промисловий хаб

Освітньо-промисловий хаб планують створити в межах реалізації проекту із підтримки вищої і професійно-технічної освіти та забезпечення економіки області робітничими кадрами. Проект став переможцем першого конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які реалізовуватимуть за рахунок коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС.
Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
«Ми вже ведемо відповідну підготовчу роботу, в тому числі створена робоча група з числа представників департаменту економічної політики, фахівців НУ Львівська політехніка і цей освітньо-промисловий хаб мав би скеровувати свою роботу в першу чергу на відповідні аналітичні дослідження, по друге – на інформаційне забезпечення, розвиток інновацій та бізнес-планувань. В планах також створення відповідного веб-порталу», – розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.
Окрім хабу в межах проекту створять 4 галузеві кластери у сфері машинобудування, легкої промисловості , будівельної індустрії та деревообробки. Кластери стануть своєрідною платформою між закладами освіти і підприємцями.
«Кластери формуватимуться з числа суб’єктів підприємницької діяльності, а також представників професійно-технічної вищої освіти і основна їх роль полягатиме у забезпеченні економіки області відповідними кадрами», – додав Роман Филипів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ