На Львівщині обговорювали, як вирішити проблему дітей-втікачів

26 вересня 2017 року в приміщенні Головного управління Національної поліції у Львівській області під час наради порушили питання формування безпечного середовища для школярів, розшуку дітей та їхнього повернення до місця проживання.
Участь у нараді взяли представники служби у правах дітей, працівники ювенальної превенції, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділів освіти області, – повідомила прес-служба ЛОДА.
«Вчасне виявлення сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, проведення відповідної роботи із зазначеними родинами, надання їм комплексу соціальних послуг є запорукою того, що дитина перебуватиме в комфортному середовищі та мінімізує ризик залишення дитиною сім’ї. Відповідну роботу, щодо надання соціальних послуг, потрібно проводити в усіх закладах та установах де перебувають діти» – зазначив у своєму виступі начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис.
Станом на 1.09.2017 року на обліках в службах у справах дітей перебуває 1030 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них: 962 дитини, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків; 36 дітей, які зазнали насильства; 16 дітей, які прибули із тимчасово окупованих територій та зони проведення АТО; 16 дітей, які систематично залишають постійне місце проживання.
«У поточному році працівники поліції знайшли 168 дітей, які перебували у розшуку, з них 142 дитини було знайдено впродовж доби», – зазначив керівник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук.
Зазначимо, з метою покращення профілактичної роботи із дітьми-утікачами та їх батьками, учасникам наради роздали практичні рекомендації на тему «Діти-утікачі. Причини. Наслідки. Застереження».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ