На Львівщині підписали важливу Угоду між Україною та ЄС

Наша держава долучилась до європейської програми «Механізм «Сполучення Європи» (CEF). Це ще один крок до інтеграції української транспортної мережі в європейський простір.
Угоду підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков і Єврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян.
В межах договору покращать транспортне сполучення з Європейським Союзом, розвиватимуть Транс’європейську транспортну мережу і налагодять експорт з України до ЄС. В межах програми буде можливість залучити фінансування ЄС – на розвиток взаємопов’язаних європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг. Загальний бюджет програми до 2027 року, включно з енергетичною і цифровою частинами, становить 33 мільярди євро.
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з державами-членами ЄС подали 6 проєктних пропозицій, які передбачають оптимізацію та модернізацію інфраструктури на автомобільних та залізничних пунктах пропуску для збільшення пропускної здатності. Результати відбору будуть вже цього місяця. Також готують проєктні пропозиції на наступний рік. У пріоритеті – розвиток експортної логістики на західних кордонах України.
Окрім того, під час наради розглянули можливість відновлення роботи Львівського аеропорту для гуманітарних потреб. Також обговорили можливість збільшення кількості пунктів пропуску із Польщею, щоб зменшити черги на кордоні та подбати про впорядкування територій. Щодо відкриття нових пунктів пропуску перебуваємо в активному діалозі з Підкарпатським та Люблінським воєводствами.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ