На Львівщині планують тестувати працівників продуктових магазинів та ринків

Учора, 31 березня 2020 року, відбулось засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня, яка виникла внаслідок розповсюдження територією Львівщини гострої респіраторної хвороби COVID – 19.

ʺНам потрібно оперативно, у максимально стислий термін виконувати завдання, що надходять від керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації України. Ми повинні завжди бути готові рішенням Штабу прийняти правильне, виважене рішення для реалізації виконання задач задля ліквідації надзвичайної ситуації в областіʺ, – наголосив заступник голови Львівської ОДА, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Іван Собко.

Він наголосив, що на засідання винесено найважливіші питання, які потребують негайного реагування, а усі рішення штабу будуть невідкладно скеровувані на місця.

Серед гострих питань – дотримання карантинного стану мешканцями, проведення повного аудиту та ізоляції осіб, які повернулися із закордону.

Начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис наголосив, що в умовах вимушеної самоізоляції підвищується ризик неналежного виконання батьками своїх обов’язків, жорстокого поводження з неповнолітніми тощо. Тому важливо відпрацювати дії та комунікацію в умовах карантину під час відвідування дітей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Окрім того, зосередили увагу на необхідності запобігання поширенню короновірусної інфекції серед підопічних/вихованців закладів соціального захисту.

Також в межах наради закцентували увагу на питаннях чергування медиків у лікарнях в час пандемії, ефективнсті та ощадливості використання бюджетних коштів, дотримання санітарно-гігієнічних норм та вимог в час карантину працівниками бізнесу, який має право продовжити роботу в карантинних умовах.

Іван Собко також поінформував присутніх щодо заходів, які продовжують впроваджувати:
ʺВраховуючи наявність експрес-тестів у кількості 6 тисяч, від учорашнього дня розпочалось тестування мешканців області у розрізі усіх адміністративно-територіальних одиниць. Мобільні бригади проводять ці тестування – першочергово тих людей, які повернулись із-за кордону та медиків. Плануємо також тестувати працівників продуктових магазинів, ринків, водіїв громадського транспорту тощоʺ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ