На Львівщині почали тестувати на антитіла до коронавірусу

У Львові розпочинають ІФА-тестування (імуноферментний аналіз) на визначення антитіл до COVID-19. На безоплатній основі в лікарнях тестуватимуть медичних та комунальних працівників, а також, за можливості, окремі категорії пацієнтів.

Про це повідомляє forpost.

Відтак, всі охочі зробити собі такий тест — можуть звертатися у приватні лабораторії, адже місто не зможе фінансово забезпечити таке тестування для всіх. У лікарні швидкої медичної допомоги вже відібрали 40 зразків крові працівників установи та невдовзі отримають результати ІФА-тестування.

Як повідомив керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, відповідні аналізатори для проведення таких тестів мають 5 міських медичних закладів.

Як розповів генеральний директор міської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, вчора в лікарні почали тестувати медичних працівників — відібрали 40 зразків крові (10 осіб — хворі, 10 осіб — які вже перехворіли, та 20 осіб — які, можливо, заражені). Незабаром будуть вже результати.

«Ми отримали імуно-ферментний аналізатор, з допомогою якого ми тестуємо зараз наших працівників на виявлення імуноглобуліну класу G, який вказує на те, що вони вже перехворіли і мають імунітет від коронавірусної інфекції. Ми вже відібрали 40 зразків крові у працівників нашої лікарні, серед яких є працівники, які хворіли на коронавірусну інфекцію і отримали вже негативний результат ПЛР, одужали і приступили до роботи, а також інші зразки — це зразки працівників нашої лікарні», — розповіла Соломія Лукач, завідувач діагностично-лабораторного відділення лікарні.

Міський голова Львова Андрій Садовий у форматі zoom обговорив з представниками лабораторій проведення ІФА-тестування на антитіла до COVID-19. Відтак, деякі приватні лабораторії такі тести уже проводять, деякі готуються і закуповують реагент-системи.

Зокрема, ІФА-тестування вже проводять лабораторії: Медичного центру Святої Параскеви, Сінево, Унілаб. До кінця тижня такі тести розпочне робити лабораторія Медіс, а з початку червня — Ескулаб. Також з 1 липня таке тестування буде проводити лабораторія Львівського медичного університету.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ