На Львівщині поліцейські перевіряють законність продажу ялинок

Напередодні Новорічних та Різдвяних свят дільничні офіцери поліції спільно з екологами та лісниками проводять рейди в місцях реалізації хвойної продукції та перевіряють законність її продажу. Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації поліції львівської області.
Правоохоронці застерігають, що реалізація незаконно зрізаних ялинок, а також їх продаж у невстановлених місцях є порушенням законодавства.

Зокрема, продаж ялинок дозволяється лише за наявності чіпу зі штрих-кодом, що містить інформацію про те, де виросло дерево. Крім того, продавці повинні мати товаротранспортну накладну та спеціальний дозвіл органів місцевого самоврядування на їх продаж.

При виявленні правопорушень поліцейські складають адміністративні протоколи за ст.160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) та ст.164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь
виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ