На Львівщині «полюватимуть» на злісних неплатників аліментів

Управління юстиції Львівщини має намір організувати мобільні бригади за участі правоохоронців, які «полюватимуть» за окремими боржниками, що не сплачують аліменти на користь своїх дітей.
Про це під час прес-конференції на тему: «Як стягуватимуть аліменти по-новому? Топ-50 злісних неплатників аліментів на Львівщині» у вівторок, 14 листопада, розповів начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, передає кореспондент «Вголосу».
За його словами, в управлінні юстиції Львівщини розробили перелік топ-50 злісних неплатників аліментів на території області. Найбільша сума заборгованості становить 818 тисяч грн.
Також додав: «У 2017 році у Львівській області стягнуто 55 млн грн заборгованості по аліментах. Проте орієнтовно 2-3 тисячі дітей не отримують вчасно аліментів, яких батьки не сплачують протягом понад 3 місяців. Загалом мінімальна сума аліментів в місяць на одну дитину становить 700 грн».
За його словами, на Львівщині є і випадки, коли за борг по аліментах реалізовують майно. Наприклад, у Перемишлянському районі цьогоріч реалізовано будинок за борг у сумі 100 тисяч грн по сплаті аліментів. Він перейшов у власність матері».
Розповів Ярослав Жукровський і про те, що на Львівщині звернень до суду про обмеження права виїзду батьків за кордон налічують щодо 2300 боржників. Проте лише 30% подань державних виконавців суди задовольняють.
Також начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області додав, що у 2016 році державні виконавці внесли 845 подань до правоохоронних органів про відкриття кримінальних проваджень щодо боржників та осіб, що не виконують судових рішень. Проте відкрито всього 171 кримінальне провадження і винесено лише 2 вироки.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ