На Львівщині розпочали мисливський сезон

На Львівщині розпочали мисливський сезон. Про це повідомив головний мисливствознавець Львівського ОУЛМГ Василь Бурмас.

Згідно Закону України «Про мисливське господарство та полювання» сезон полювання розпочинається з індивідуального полювання на самців козулі з травня і триває до кінця року. У цьому році, наказ на затвердження лімітів, як завжди забарився у Мінекології. Полювання розпочалося в останній тиждень травня.

Мисливці Львівщини останніми роками все більше уподобають полювати індивідуально, і наші мисливські господарства залюбки приймають їх на полювання. Адже індивідуальне полювання дає змогу випробувати себе як мисливця, вибрати трофей, зробити влучний постріл і отримати масу вражень від перебування на природі.

У зв’язку з відкриттям сезону полювання Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує мисливцям області, які документи дають право на проведення полювання:
– посвідчення мисливця;
– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
– дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, тощо);
– відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;
– паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ