На Львівщині стартує проект з працевлаштування безробітних

Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку розпочало пілотний проект з працевлаштування безробітних отримувачів державної соціальної допомоги та внутрішньо переміщених осіб.
Пілотний проект «Рука допомоги» реалізовуватимуть у трьох областях України – Львівській, Полтавській та Харківській.
Головна його мета – вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні, або у започаткуванні власної справи.
У рамках проекту передбачено активне використання механізмів пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачених Законом «Про зайнятість населення», надання їм тимчасового працевлаштування через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги (безвідсотковий кредит) для започаткування власного бізнесу.
Директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко наголосив, що безвідсоткову поворотну фінансову допомогу для учасників пілотного проекту надаватимуть шляхом оплати рахунків на придбання обладнання та матеріалів. Середній розмір допомоги для започаткування бізнесу на час проведення експерименту становитиме понад 60 тис. грн. Державний бюджет на 2017 рік передбачає виділення на реалізацію пілотного проекту 20 млн грн.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ