На Львівщині створили страховий фонд для медиків, які борються із коронавірусом

28 квітня 2020 року стартував проект страхування усіх медиків Львівщини і міста Львова на випадок захворювання коронавірусною інфекцією. Виплати отримають медики госпіталізовані до закладів охорони здоров’я з підтвердженим діагнозом та позитивним ПЛР тестом.

Про це під час брифінгу розповів радник голови Львівської ОДА Андрій Матолич, інформує прес-служба ОДА.

«За ініціативи голови Львівської ОДА ми опрацювали можливість створення страхового фонду для медиків, які задіяні у боротьбі із коронавірусом. У страхових компаній наразі нема можливостей запропонувати альтернативні варіанти страхування медиків, тож ми запропонували страховим компаніям створити стабілізаційний фонд платежів у випадку настання страхового випадку серед медиків. Концепція, яку пропонує облдержадміністрація полягає у тому, що на рахунку благодійної організації «З повною довірою» будуть зосереджені кошти переважно з благодійних внесків. Цей стабілізаційний фонд буде перераховано на рахунок страхової компанії «Уніка». Ця компанія не викликає жодних сумнівів у плані обґрунтованого підходу до кожного страхового випадку, що може статися з будь-яким медиком. Крім цього «Уніка» погодилась безкоштовно за власні кошти адмініструвати накопичення і, у разі необхідності, поповнити цей фонд власними коштами», – наголосив Андрій Матолич.

За його словами ця унікальна пропозиція дозволить додати впевненості, спокою та стабільності тим медикам, які щодня наражаються на небезпеку.

«Станом на сьогодні на Львівщині 49 підтверджених випадків інфікування серед медиків. Зі сторони ЛОДА і особисто голови Максима Козицького, це страхування буде додатковою допомогою та стимулом для медиків. Страхуванню підлягатимуть усі медики, які працюють із інфікованими пацієнтами. Уніфікований перелік медиків був сформований на підставі списків кожної опорної лікарні, що затверджується головними лікарями. Таким чином загальна сума страхового фонду відповідатиме загальній сумі благодійних внесків. Кожна гривня буде переведена на рахунок страхової компанії, яка, згідно із міжнародними стандартами та правилами страхування, буде контролювати виплату платежів у кожному випадку»,- зазначив радник голови.

До участі у формуванні страхового фонду долучилися такі благодійники – БО-Фонд «З повною довірою», БФ «Відкриті очі», компанія SoftServe, ПрАТ «Компанія Ензим», ТОВ «Горизонти», ТОВ «Кормотех», Асоціація «Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг», ТОВ «РСП Шувар», ТзОВ «Еко-Оптіма».

Усі кошти, які залишаться на рахунку “Уніки” після скасування карантину, будуть розподілені між медиками постраждалими внаслідок коронавірусноі інфекції.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ