На Львівщині створять регіональний дорожній фонд

У Львівській області із 2018 року запровадять регіональний дорожній фонд для фінансування ремонту доріг загальнодержавного та місцевого значення. Про це повідомив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос.
Він пояснив, що з наступного року в Україні відмінять дію експерименту із зарахування частини перевиконання митних платежів до обласних бюджетів, за рахунок чого в останні роки суттєво пожвавилися темпи ремонту і реконструкції доріг на Львівщині.
«Цей експеримент цього року поширили на всю Україну, а з наступного року пропонують його відмінити», – сказав Іван Нос.
За його словами, цього року Львівщина планувала отримати з цього джерела 1,5 млрд грн. Однак до кінця року надходження виявляться меншими.
«Вже надійшло 665 млн грн, і до кінця року ще якась частина в обласний бюджет надійде», – повідомив він.
За словами Івана Носа, щоб зберегти темпи ремонту доріг на Львівщині вирішено сформувати регіональний дорожній фонд.
Він буде фінансуватися за рахунок надходження до спеціального фонду обласного бюджету частини надходжень від акцизного податку із ввезених нафтопродуктів та транспортних засобів до держбюджету. Кошти передаватимуть як субвенцію місцевим бюджетам пропорційно до протяжності доріг. Такий обсяг для обласного бюджету Львівщини передбачається в розмірі 641 млн грн або 5,5% від загального обсягу дорожнього фонду. Ще 315 млн грн планують закласти на ремонти доріг в обласному бюджеті.
«Це дасть можливість продовжити роботу Львівської ОДА з реконструкції, ремонту та будівництва доріг як загальнодержавного, так і місцевого значення», – сказав Іван Нос.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ