На Львівщині судитимуть колишнього голову сільради

Працівники управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими поліції з’ясували, що внаслідок незаконного відчуження головою сільради в приватну власність трьох гектарів державі завдано збитків на майже на три мільйони гривень.
Про це повідомили у вівторок, 26 червня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли подробиці: «Голова однієї з сільрад на Львівщині затвердив 2006 року документацію зі землеустрою щодо передачі у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків двадцяти земельних ділянок площею три гектари на прилеглій до міжнародної траси території. Відповідно до підготовлених документів, дані земельні ділянки розташовані в межах населеного пункту, проте фактично усі ділянки знаходились за його межами».
Читайте більше тут: Новини Львівщини
«Згідно з вимогами земельного законодавства надана земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. Таким чином, на підставі фіктивних документів землі держави опинились «в руках» приватних власників, а державі завдано збитків на 2,67 мільйона гривень», – поінформували також в обласному управлінні поліції.
«Колишньому голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу Україн, яка передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Обвинувальний акт скеровано до суду. На незаконно надані земельні ділянки накладено арешт», – повідомили також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ