На Львівщині троє дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нову родину

Відтепер в дитячому будинку сімейного типу подружжя Самарцевих виховує двох рідних та сімох дітей-вихованців.

23 січня в дитячий будинок сімейного типу Ірини та Сергія Самарцевих з Наварії на виховання та спільне проживання влаштували трьох дітей.

Після піврічної розлуки братики та сестричка разом зростатимуть у люблячій родині. До цього часу Дмитрик і Марічка тимчасово виховувались в патронатній сім’ї в Стрийському районі, а Максимко перебував в будинку дитини «Мальви» у Львові.

«Дмитро, Марічка та Максимко рідні між собою та мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування. Хлопчикам – дев’ять і один рік, дівчинці сім років.

Відтепер в дитячому будинку сімейного типу Ірини та Сергія Самарцевих проживає двоє рідних та семеро дітей-вихованців», – повідомив начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис.

Рішення про влаштування дітей в ДБСТ прийняли на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини Пустомитівської міської ради та подали міському голові для прийняття відповідного розпорядження.

«Бажаємо батькам виховати дітей справжніми українцями та істинними християнами, не втрачати віри у їх світле майбутнє. Недарма кажуть, що коли міцна родина, той держава сильна, від духовного здоров’я якої залежить і духовне благополуччя народу», – наголосив начальник Служби у справах дітей Пустомитівської міської ради Володимир Мота.

Нагадаємо: На Львівщині функціонує 11 патронатних сімей: хто може стати патронатним вихователем

Загалом в області функціонує 44 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховують 303 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 74 прийомні сім’ї виховують 136 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З питань створення дитячого будинку сімейного типу чи прийомної сім’ї, звертайтеся до Служби у справах дітей ЛОВА за телефоном – (032) 235 44 56, або до служб у справах дітей за місцем проживання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ