На Львівщині участь у НМТ-2023 взяли понад 23 тисячі випускників

Результати НМТ-2023 на Львівщині повідомили 8 серпня під час брифінгу у Львівській ОВА.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Спікерами брифінгу виступили Олег Паска – директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА та Лариса Середяк – директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Загалом у Львівській області учасниками НМТ стали 23579 випускників, з них 22907 – взяли участь в основній сесії та 672 – у додатковій.

«Хочу подякувати центру оцінювання якості освіти, поліції, державній службі з надзвичайних ситуацій, департаменту охорони здоров’я, Львівобленерго, усім інтернет-провайдерам за злагоджену роботу. Також дякую всім керівникам закладів, де були центри тестування, та всім керівникам відділів освіти. Все відбулося організовано та злагоджено.

Наступного року ми разом з центром оцінювання якості освіти зробимо все можливе, щоб максимальна кількість пунктів тестування була в укриттях для того, щоб учні не були вимушені робити перерви на час тривоги», – наголосив Олег Паска.

За підсумками проведення додаткової сесії НМТ:

400 балів отримали — 1 учениця з СШ №21 м. Львова, і 200 з одного предмета – 9 учасників з Львівської області, зокрема з Львівського фахового коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша, приватного закладу «ІТ Степ Скул», ТзОВ «Українська дистанційна школа», Ліцею №75, фізико – математичного ліцею, класичної гімназії, СШ №91, Городоцької СШ №3, Острівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок «Червоноградської міської ради».

Цього року Львівщина отримала більшу кількість 200-бальників з математики – 400 учнів, 250 учнів отримали 200 балів з української мови.

«Ще раз нагадаю, що кожен четвертий учень, який склав НМТ на 600 балів, і кожен восьмий учень, який склав НМТ на 200 балів, – з Львівщини. Щиро дякую вчителям та випускникам за такий високий результат!» – підсумував Олег Паска.

Окрім України, тестування проводили в Італії, Іспанії, Німеччині, Польщі, Хорватії, Чехії, Грузії та США ‒ загалом у 16 містах. Для проведення НМТ створили 307 тимчасових екзаменаційних центрів (з них 67 – за кордоном).

На кінець серпня Український центр оцінювання якості освіти підготує підсумковий звіт з результатами цьогорічного тестування.

«Щиро дякуємо усім, хто допомагав нам готувати тимчасово екзаменаційні центри до проведення національного мультипредметного тесту, хто працював в цих центрах і аудиторіях, хто забезпечував роботу комп’ютерів і вирішував складні ситуації, що мали місце. Ми вдячні керівникам шкіл, коледжів, професійно-технічних закладів, закладів вищої освіти, які з 7 червня і до середини серпня 2023 року працювали і працюють з нами, створюючи умови для проведення НМТ і магістерських вступних іспитів. Ми переможемо!», – наголосила Лариса Середяк.

Також 7 серпня завершилася реєстрація на сертифікацію педагогічних працівників. Цього року в Україні вперше, окрім вчителів початкових класів, 1500 учасників, які пройшли тестування ще в лютому, у вересні відбуватиметься тестування вчителів української мови та математики. Квота для вчителів Львівської області була вибрана вже за перший день реєстрації. Зараз триває опрацювання документів тих, хто зареєструвався.

«Це говорить про те, що сьогодні педагоги мають довіру до проведення сертифікації», – зазначила Лариса Середяк.

Вона також додала, що МОН та Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій вже працюють над розробкою механізму проведення підсумкового оцінювання у 2024 році.

«Швидше за все наступного року буде державна підсумкова атестація, тому що всі зрозуміли, що без оцінювання знань випускників шкіл знати про реальний стан справ навіть за цих умов дуже важко», – додала керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ