На Львівщині відбувся перший в Україні чемпіонат з гри «Чу-ва-чі»

У Львові відбувся перший чемпіонат з всім відомої дитячої гри «Чу-ва-чі».
За словами організаторів, такий чемпіонат провели в Україні вперше, тож його цілком можна вважати всеукраїнським – принаймні поки що.
«У розвинених країнах, таких як Китай, Японія чи США, грають в «Чу-ва-чі» – там є чемпіонати чи інші змагання. В Україні такого не було, і ми вирішили розпочати таку штуку у Львові», – розповів один з організаторів змагання Юрій Галущак.
Нагадаємо, «Чу-ва-чі» — популярна гра, в яку грають наступним чином: гравці стискають одну руку в кулак, одначасно проговорюють «Чу-ва-чі» та на останньому складі показують рукою один з трьох знаків: камінь, ножиці або папір. Переможця визначають за наступними правилами: ножиці ріжуть папір, папір накриває камінь, камінь ламає ножиці. Цю гру вважають дитячою, але для дорослих вона є доволі популярним способом жеребкування.
Оскільки гра «Чу-ва-чі» походить з Японії, сам чемпіонат розпочався із символічного прослуховування японського гімну. Опісля організатори урочисто перерізали символічну червону стрічку, і гра розпочалась.
Одна з учасниць чемпіонату, Мар’яна Гірна, згадує, що грати в «Чу-ва-чі» почала ще в дошкільному дитинстві. Вона стала однією з тих, хто зумів обіграти організаторів при вході – для таких везунчиків участь в змаганні коштує вдвічі дешевше.
«Вважаю, що це прикольне розважальне дійство. Вихідний день – можна розслабити свій мозок, познайомитись з новими людьми. Я не маю жодної стратегії для гри, тож боюсь, знов мені так може не пощастити», – розповіла Мар’яна.
У перших львівських змаганнях взяло участь 30 учасників. Ще чимало людей спостерігало за грою та вболівало за своїх друзів. Ініціатори чемпіонату не планують обмежуватись лише разовим заходом, тож усі охочі зможуть взяти реванш над своїми сьогоднішніми суперниками.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ