На Львівщині вручити повістку у громадських місцях можуть усім чоловікам у віці від 18 до 60 років

Чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку на блокпостах, у парках, кафе, ресторанах та інших громадських місцях. Робиться це для уточнення облікових даних

Чи можуть працівники військкомату вручати повістку у громадському місці.

Усе частіше ми можемо натрапити на публікації в соціальних мережах, де розповідають про видачу повісток у громадських місцях. Читачі обурені та вважають, що такі дії не є законними.

Однак журналістка 032.ua вирішила поспілкуватися з начальницею прес-служби Львівського ОТЦК та СП капітаном Марією Левко, яка розповіла, чи законні такі видачі повісток та що потрібно робити, коли її вже вручили.

За словами Марії Левко, по всій території України триває загальна мобілізація, Львівщина – не виключення. Першочергово пріоритет на загальну мобілізацію надавався учасникам АТО (ООС), учасникам миротворчих місій та особам з досвідом строкової служби.

“У нас немає такого поняття як “хвилі мобілізації”.

Чи мають право працівники територіального центру видавати повістки у громадських місцях?
Начальниця прес-служби Львівського ОТЦК та СП наголошує, що такі дії працівників територіальних центрів є повністю законними. Чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку на блокпостах, у парках, кафе, ресторанах та інших громадських місцях. Це не порушує жодного закону.

“Ми не порушуємо ніякого законодавства. Перед врученням повістки звіряються облікові дані та скеровується особу в РТЦК та СП за місцем реєстрації” – уточнила капітан Марія Левко.

Що робити після того, як вам вручили повістку у громадському місці?
Начальниця прес-служби наголошує, що панікувати не потрібно. Людина повинна протягом вказаного терміну прибути у РТЦК та СП по місцю своєї реєстрації. Там уточнюються його особисті дані, вивчається особова справа та особу направляють на військову-лікарську комісію (далі влк) – для подальшого визначення стану придатності особи до проходження служби.

Відповідно до законодавства особа, яка не проходила службу – направляється до навчального центру – де має пройти підготовку за відповідною військово обліковою спеціальністю.

Це обов’язково. Без навчального центру мобілізований, який не маючи відповідного досвіду не буде проходити службу у підрозділі.

Які документи необхідно мати з собою, коли вам вручають повістку?
У прес-службі територіального центру Львівщини наголошують, що з собою можна мати паспорт , посвідчення водія, а також можна і використати застосунок “Дія”.

“Якщо документів у людини при собі немає, то встановлюється облікові дані і лиш тоді особі можуть вручити повістку. Усі ж інші додаткові дані уточнять тоді, коли людина прибуває у районний-територіальний центр комплектування та соціальної підтримки”, – зауважила Марія Левко.

Чи можуть видати повістку чоловікові, який має студентський квиток?
За словами начальниці прес-служби Львівського ОТЦК та СП на Львівщині капітана Марії Левко, вручити повістку можуть всім, для уточнення облікових даних – на перший погляд не можна визначити чи особа є студентом і чи дійсно навчається.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ