На Львівщині встановили рекорд України з прикрашання великодніх пасок

Впродовж тижня паски можна придбати і таким чином приєднатися до збору коштів на закупівлю дронів для ЗСУ.

Рекорд з декорування понад 1000 бойківських великодніх пасок встановили сьогодні у Львівському палаці мистецтв: за 25 хввилин 17 секунд учасники заходу прикрасили 1000 пасок і виклали їх у формі національного герба. Тепер усі паски передадуть українським захисникам та захисницям, зокрема, 125-ій бригаді тероборони ЗСУ, і внутрішньо переміщеним особам.

Паски-рекордсменки випікались за старовинним карпатським рецептом на дровах без додавання штучних інгредієнтів. Тепер, впродовж наступного тижня, паски можна придбати у Львівському палаці мистецтв, а виручені кошти організатори скерують на закупівлю дронів для 125-ї бригади ТрО ЗСУ у межах акції «1000 дронів для України».

Участь у встановленні рекорду взяв заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Цією акцією ми хотіли підтримати захисників і захисниць. Ми всі працюємо для перемоги! Минулого місяця ми завершили акцію «1000 автомобілів свободи», ініційовану начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким. І вже починаємо нову ініціативу «1000 дронів для ЗСУ», адже дрони – це очі наших військових», – зазначив Юрій Бучко.

Серед учасників заходу – ветерани бойових дій, волонтери, внутрішньо переміщені особи, керівництво Львівської області та міста Львів, жителі Львівщини, діти і дорослі, які мали можливість підтримати акцію.

Організатори заходу: Міжнародний штаб допомоги українцям, ГО «Нескорені», БФ «Dignitas», Центр підтримки 125-ї бригади ТрО ЗСУ, ГО «Громадська надія», Волонтерська сотня Львова, ГО «Hope.ua», за підтримки Львівської ОВА та Львівської обласної ради.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ