На Львівщині встановили заборону на вилов раків

З 5 серпня до 20 вересня у Львівській області діє заборона на вилов раків, аби зберегти та відновити їх популяцію у регіоні.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Таке рішення прийняли згідно з наказом Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Львівській області № 55 «Про встановлення літньо-осінньої заборони на лов раків у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області у 2024 році».

Причини заборони:

Линька раків — це природний процес, під час якого раки скидають старий панцир і формують новий. У цей період вони стають менш захищеними і більш схильними до захворювань та хижаків. Заборона на вилов раків під час линьки сприяє їх виживанню та збільшенню популяції.

Наслідки порушення заборони:

Порушення заборони на вилов раків тягне за собою штраф у розмірі від 340 до 680 грн та відшкодування збитків у розмірі 3332 грн за кожного виловленого рака. Державна екологічна інспекція та рибінспекція проводитимуть регулярні рейди та перевірки на водних об’єктах, щоб забезпечити дотримання правил.

«Збереження раків є важливим елементом підтримання біологічного балансу в екосистемах. Раки виконують важливу роль у очищенні водойм, харчуючись залишками рослин і тварин. Втрата цієї ланки може призвести до серйозних екологічних проблем», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ