На Львівщині заборонили російськомовний культурний продукт

Сесія Львівської обласної ради ухвалила рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області. Таке рішення депутати підтримали під час сесії Львівської обласної ради.

Рішення передбачає встановлення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України.

Цим документом Львівській ОДА доручили створити міжвідомчу робочу групу (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних державних адміністрацій) для проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на Львівщині.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано також ухвалити рішення про встановлення на заборони на російський культурний продукт.

Виконавчому апаратові обласної ради доручили напрацювати та подати на розгляд обласної ради звернення до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до законодавчих актів України стосовно заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ