На Львівщині зафіксували перший випадок захворювання на ботулізм

На Львівщині зафіксували перший випадок захворювання на ботулізм у цьому році.
Щоб уникнути ботулізму, слід утримуватись від вживання м’ясних консерв домашнього виробництва. Або ж піддавати їх термічній обробці. Слід бути обережними з тушонкою домашнього виробництва та грибами.
Ботулізм зумовлює токсин, і аби його уникнути, головне — ретельне дотримання технології приготування копченостей, солінь, консервованих продуктів, як в домашніх умовах, так і на підприємствах громадського харчування.
Не слід купувати кров’яну і ліверну ковбасу, солену чи копчену рибу, буженину, шинку, консервовані гриби у випадкових осіб. Якщо продукт викликає сумнів у його якості, слід його прокип’ятити: кип’ятіння протягом 10 хвилин руйнує ботулотоксин. М’ясо при цьому має бути нарізано шматками завтовшки не більше 2 см.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ