На Львівщині запрацював новий скринінговий центр

5 вересня 2017 року, на базі Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки відкрили Міжрайонний міський скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок.
Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
В новому центрі для жінок створили усі умови для обстеження. Скринінговий центр забезпечений цифровим мамографом, сучасними мікроскопами з відеосистемою та комп’ютерною технікою для ведення електронного реєстру. Міський скринінговий центр також буде обладнано сучасним УЗД апаратом та кольпоскопом.
«Рання діагностика, попередження та своєчасне лікування – надзвичайно важливі для збереження життя жінок. Нове обладнання дасть можливість обстежувати мешканок не лише Львова, а й Львівської області. Окрім того, майже півтисячі лікарів пройшли навчання, аби мати усі необхідні знання та вміння працювати на новому обладнанні», – зазначила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.
Міська централізована клініко-діагностична лабораторія щорічно проводить більше 165 тис. цитологічних досліджень. У центрі забезпечено повний цикл ведення електронної медичної картки пацієнта безпосередньо з робочих місць реєстратора, гінеколога, цитолога, рентгенолога. Програмний продукт «Електронний реєстр жіночого населення» проходить тестування і вже скоро запрацює у звичному режимі.
Загальна вартість поставленого обладнання у Міський скринінговий центр становить 8,7 млн. грн. Це один із шести центрів у Львівській області, що створені завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Світового банку, Департаменту охорони здоров’я ЛОДА та Управління охорони здоров’я Львівської міської ради в межах впровадження програми скринінгу серед жінок.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ