На Львівщині запровадили систему СМС-сповіщень від рятувальників

Відтепер жителі Львівщини будуть отримувати сповіщення у вигляді СМС та голосових повідомлень від рятувальників. А все для того, щоб максимально швидко повідомити людей про надзвичайну ситуацію та запобігти їй. Відповідні структури у кожному населеному пункті за лічені секунди матимуть інформацію про негоду, пожежі та інші загрози.
Звістка від рятувальників міститиме інструкцію, як діяти у тій чи іншій надзвичайній ситуації. Завдяки мобільному сповіщенню, місцеві підрозділи зможуть швидше відреагувати та запобігти небезпеці.
«До голосового сповіщення включені керівники служб, керівники районів, керівники міст, начальники структурних підрозділів з питань цивільного захисту. З усіма ними проведено відповідні роз’яснювальні роботи. Вони знають,що отримавши повідомлення з певного номеру, треба діяти відповідно до вказівок, які містяться у такому повідомленні»,– розповідає керівник департаменту цивільного захисту ЛОДА Микола Сень.
Програмне забезпечення такої системи коштувало понад мільйон гривень. Його закупили за гроші обласного бюджету. До розсилання інформації планують залучити і мобільних операторів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ