На Львівщині зросла кількість хворих на коронавірус

За минулий тиждень на Львівщині офіційно зареєстрували 188 випадків захворювання на COVID-19.

Про це повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

«Як ми вже неодноразово наголошували, що коронавірус нікуди не зник, попри те, що ВООЗ оголосила про завершення пандемії.

За даними моніторингу, у нас й надалі продовжує циркулювати COVID-19: і упродовж літа, і зараз. Але зараз ми бачимо, кількість хворих дещо зросла», – повідомила Тімко-Іванченко.

Зокрема, протягом останнього тижня на Львівщині зафіксовано 188 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19 проти 72 за попередній тиждень. «Зрозуміло, що не всі люди звернулися по допомогу. Найчастіше сьогодні хворіють люди віком від 30 до 64 роки.

В Україні кількість хворих за тиждень становила 2 128 випадків. По всій Україні 319 людей були госпіталізовані, зафіксовано трилетальних випадки внаслідок COVID-19, на Львівщині – без летальних випадків», – повідомила Тімко-Іванченко.

Також вона повідомила, що згідно з прогнозом ВООЗ у сезоні 2023-2024 будуть циркулювати наступні штами вірусів грипу:

вірус грипу A/Victoria/4897/2022(H1N1)pdm09;
вірус грипу A/Darwin/9/2021 (H3N2);
вірус грипу B/Austria/1359417/2021 (лінія B/Victoria);
вірус, грипу B/Phuket/3073/2013(лінія B/Yamagata).
«Саме ці штами увійдуть до складу чотиривалентних вакцин проти грипу, які будуть використовувати в цьому епідсезоні. Вакцина вже починає надходити до аптек Львівщини. Варто подбати про щеплення людям з груп ризику, яким особливо рекомендована вакцинація. До них належать:

· люди віком 60 років і старше;

· діти від 6 міс;

· вагітні жінки;

· люди з хронічними захворюваннями;

· люди з професійної групи ризику (лікарі, вчителі, військові, продавці тощо)», – додала Тімко-Іванченко.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ