На премії медикам Львівщини виділили 20 мільйонів гривень

Медики Львівщини, які працюють на передовій із коронавірусом, отримають надбавку до зарплати. Відповідне розпорядження підписали 19 березня 2020 року. Відтак на премії лікарям та медичному персоналу з обласного бюджету профінансовано 20 млн грн. Їх отримають медичні працівники чотирьох лікарень – Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Львівського регіонального фтизіо-пульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру та Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Гроші на рахунки медиків надійдуть протягом 2-х робочих днів.

“Окрім премій, понад 22 млн грн з обласного бюджету скерували на закупівлю обладнання та засобів захисту для лікарень та медиків. Крім того, раніше виділили 7 млн грн з резервного фонду області на матеріально-технічне забезпечення надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 у КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», які уже закуповують”, – кажуть в ЛОДА.

Також кошти в сумі 7 млн грн субвенції з міського бюджету скерують на проведення протиепідеміологічних заходів реагування на поширення в області випадків з поширенням коронавірусу.

Додамо, що з районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад виділили 11 млн грн для медичних закладів районного рівня, яків визначені, як опорні, у боротьбі з коронавірусом.

Загалом, станом на сьогодні з обласного та місцевих бюджетів області для запобігання епідемії коронавірусу скеровано 86 305,6 тис. грн.

Крім того, підприємці Львівщини тільки за останню добу скерували 5 млн грн на боротьбу із коронавірусом.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ