На Євробачення від України поїде російськомовна артистка

Співачка MARUV, справжнє ім’я якої Анна Корсун, виграла нацвідбір від України на пісенний конкурс Євробачення-2019, який пройде в Ізраїлі.

“В суспільстві зараз є різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність у Росії, може представляти Україну”, – зазначила член правління Національної суспільної телерадіокомпанії Олександра Кольцова.

Суспільне мовлення, яке обирає представника України на пісенному конкурсі Євробачення, попри перемогу в національному відборі співачки MARUV, ще не ухвалило остаточного рішення. Про це в коментарі Громадському заявила член правління Національної суспільної телерадіокомпанії Олександра Кольцова.

За її словами, рішення про представника України на Євробаченні-2019 НСТУ ухвалить упродовж 48 годин, а MARUV має дати відповіді на питання щодо договору упродовж 24 годин.

«Зараз ми маємо затвердити або погодити переможця, який поїде від України. І ми, як Суспільне мовлення, дослухаємося до суспільства. В суспільстві зараз є різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність у Росії, може представляти Україну. В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з MARUV», – розповіла Кольцова.

На запитання, чи в іншому випадку Україну представлятиме гурт Freedom Jazz, який посів друге місце у відборі, Кольцова відповіла: «На жаль поки не можу сказати. Ми хотіли би почути від MARUV відповіді, і звичайно хотілось би покласти дискурс в українському суспільстві: чи має артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами в Росію».

На запитання, чи є конкретно вимога від MARUV оголосити про припинення концертів у Росії, Кольцова відповіла: «У нас є пункт в договорі, який передбачає певні рішення – вони мають його прийняти».

Сама MARUV під час спілкування з журналістами заявила, що на наступному тижні проведе прес-конференцію, на якій відповість на всі запитання щодо виступів у Росії.

Відомо, що MARUV активно виступає на різних заходах в Росії і навіть анонсувала перші сольні концерти, які відбудуться навесні, як раз перед початком “Євробачення”. Зокрема, 6 квітня вона виступить у “Известия Hall” (Пушкінська площа, Москва), а 12 квітня відбудеться виступ в Санкт-Петербурзі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ