На Зелені свята УГКЦ закликає прикрашати домівки квітами, а не гіллям

Напередодні Зелених свят, які відзначають на п’ятдесятий день після Пасхи, УГКЦ закликає парафіян причепурити свої домівки і храми квітами, але не обламувати для цього гілки дерев.
Звичаєм замаювання домівок та храмів християнами сьогодні, на жаль, зловживається і він втрачає первісне своє значення, перетворюється на шкідливу, руйнівну практику, яка йде в розріз з християнським віруванням. Вирубуються цілі дерева, наприклад, берізки, що не має жодного символічного значення – життя. Як альтернативу, пропонується прикрашати свої домівки та храми квітами та зеленню, виплеканими та вирощеними власними руками.
Саме в такий спосіб ми свідчитимемо, що є справжніми та свідомими християнами, котрі розуміють, що світ навколо нас створений Богом, а ми покликані його зберегти і піклуватися ним, а не знищувати; робити добрі вчинки з тими речами, які дарував нам Творець.
Така негативна поведінка щодо вирубки дерев, вирізування, виломлювання гілок тощо призводить до гріха проти довкілля, а тому згідно з вченням Церкви «хто грішить проти довкілля, грішить проти Творця його.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ