Нацбанк застерігає від розголошення інформації

Національний банк України застерігає українців від розголошення інформації про свої персональні дані і реквізити платіжних карт.
Останнім часом кіберзлодії дзвонять користувачам платіжних карт, називаючись представниками НБУ і вимагаючи повідомити інформацію про реквізити платіжних карт, залишки на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу.
Співробітники Національного банку ніколи не дзвонять з подібними проханнями. Ні служба безпеки НБУ, ні керівництво регулятора не вимагають і не мають повноважень запитувати у громадян дані їх платіжних карт і рахунків.
Будь-які питання щодо роботи з платіжними картами є компетенцією співробітників банків – емітентів цих карт. При цьому банки ніколи не запитують конфіденційну інформацію і не дзвонять з невідомих телефонних номерів, нагадує регулятор.
НБУ рекомендує громадянам у разі отримання дзвінків від невідомих осіб, які намагатимуться отримати персональні дані або інформацію щодо особистих карток і рахунків, звернутися в контакт-центр банку-емітента картки або до правоохоронних органів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ