Нацполіція захищатиме ромів

Поліція проведе комплекс превентивних профілактичних заходів для запобігання таким нападам на осіб ромської національності, який трапився у Львові.
Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.
За його словами, поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Тому співробітники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб ромської національності, а також їхнього транзиту по державі.
Крім того, Сергій Князєв зобов’язав керівників обласних підрозділів, де в штаті карного розшуку ще не було створено підрозділів із розкриття злочинів, які мають ознаки порушення рівноправності людини, терміново їх створити та прозвітувати про виконання.
Нагадаємо, 23 червня о 23.25 до поліції надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві на околиці Львова група осіб у масках напала на табір ромів.
Поліцейські затримали сімох хлопців віком 16-17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до скоєння злочину, а також 20-річного організатора нападу. Підозрювані в нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь», яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації «Misanthropic Division».
Серед нападників п’ятеро старшокласників з СШ № 83, четверо – з СШ № 36 та один учень СШ № 34. Згодом поліція встановила 14 осіб, які підозрюються у нападі на ромське поселення у Львові.
Організатору нападу та сімом неповнолітнім учасникам обрали запобіжний захід – тримання під вартою.
Голова Служби безпеки України Василь Грицак припускає, що за нападом на ромів у Львові може стояти Росія. За словами народного депутата, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, організатор нападу на табір ромів отримував вказівки через соціальні мережі, крім того, йому обіцяли гроші за організацію таких атак.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ