Надання медичних послуг та укладання договорів з ковідними пацієнтами

13 серпня відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з Національною службою здоров’я України. Участь від Львівщини взяли заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко, а також директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Під час заходу учасники поспілкувалися про укладання договорів із пацієнтами, які хворіють на COVID-19, а також про вимоги до закладів, що надають медичні послуги пацієнтам із коронавірусною інфекцією.

«Ситуація із захворюваністю на коронавірус є нестабільною. В Україні було поставлено черговий антирекорд. За минулу добу – 1592 випадки захворюваності. Найбільше таких випадків зафіксовано у Харківській, Львівській та Івано-Франківській областях. Поруч із цим зростає і кількість тестувань», – зазначила начальниця управління роботи з договорами щодо спеціалізованої медичної допомоги НСЗУ Олександра Машкевич.

НСЗУ виплатила кошти всім центрам екстренки за надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Зокрема, у квітні червні 25-ти Центрам виплатили кошти у сумі 532,5 млн гривень.

Завдяки оплаті через єдиного закупівельника медичних послуг центри ЕМД оперативно отримують кошти для надання допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. Тариф на оплату послуг включає доплати членам спеціальних бригад ЕМД, які безпосередньо працюють з пацієнтами з COVID-19.

А серед 247 закладів, які були визначені МОЗ як такі, що надаватимуть допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією, 241 заклад – уклав угоди з НСЗУ і, відповідно, отримує фінансування та надає допомогу пацієнтам із ковід.

Через значне зростання на території Львівської області випадків захворюваності на коронавірус, в області будуть відкривати лікарні “другої лінії”.

“МОЗ дало згоду на роботу кущової медустанови, яка прийматиме хворих на ковід – це Жидачівська центральна районна лікарня. Відділення практично готове приймати близько 45 таких хворих. Згодом хворих на коронавірус прийматиме і Буська центральна районна лікарня, у якій буде можливість прийняти 40 хворих”, – зазначив Іван Собко.

Це ті лікарні, які провели кисень, облаштували все необхідне, зокрема, і палати, і індивідуальний захист для персоналу. Тепер вони мають можливість підписати угоду з Національною службою здоров’я і отримати фінансування за пакетом «COVID»..

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ