Найбрудніші предмети у повсякденному житті

Знайомі предмети, до яких ми торкаємся кожен день, від мобільних телефонів до кухонних раковин, містять набагато більше бактерій, ніж наші туалети. І хоча 80% інфекцій походять від наших дотиків до цих предметів, ми рідко їх чистимо так само, як «порцелянові трони».
Взуття. За 2 тижні нова пара взуття збирає 421 тисяч одиниць бактерій – середня кількість бактерій. Майже на третину взуття (27%) знаходиться кишкова паличка, що вказує на частий контакт з фекальним матеріалом, швидше за все, з підлоги в громадських туалетах або після контакту з фекальним матеріалом тварин на відкритому повітрі. Прання взуття в пральній машині з миючим засобом призводить до того, що 90% бактерій знищуються, включаючи фекальні речовини.
Кухонна мийка. На кухонних раковинах більше бактерій, ніж в туалетах і сміттєвих баках. Ще гірше, коли поблизу знаходиться мокра кухонна губка, яка насправді в 200 тисяч разів брудніша вашого туалету. Обмивайте раковину гарячою мильною водою і щодня витирайте її дезінфікуючими серветками. Перш ніж намочити губку, покладіть її в мікрохвильову піч на хвилину для очищення.
Устаткування на ігровому майданчику. Граючи на відкритих майданчиках на вулиці, діти гойдаються і ковзають по небезпечних бактеріях. Ігрові майданчики – це, по суті, громадські туалети для птахів, і ви ніколи не побачите, скажімо, футбольний м’яч без кишкової палички на ньому.
Багаторазові сумки для покупок. 97% покупців ніколи не чистили свої багаторазові сумки, створюючи сприятливе середовище для потенційно небезпечних бактерій. Сумки випадкових покупців, які вдалося дослідити, містили досить високий рівень бактерій, що викликають безліч серйозних проблем зі здоров’ям. Особливо вразливі діти. Однак ретельне прання сумок вбило практично всі бактерії.
Електронні пристрої. Це не тільки стільникові телефони, які ніколи не чистяться, але і пульт для телевізора. Коли кілька людей торкаються загальної речі, наприклад, iPad, власники можуть захворіти. Дослідники Лондонської школи гігієни і тропічної медицини виявили фекальні речовини на кожному з 6 смартфонів. Для чищення таких поверхонь використовуйте просту дезінфікуючу серветку.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ