Несподівана заява про рак

Американські вчені, спираючись на отримані дані, заявили про те, що в більшості випадків на ймовірність появи у себе раку людина вплинути не може. У ході дослідження вони проаналізували захворюваність 32 видами раку в 68 країнах світу.
66% випадків раку, що з’являється в організмі людей – це випадковість, яка виникає через помилки при копіюванні ДНК під час ділення клітин і ніяк не пов’язана з образом життя або спадковістю.
До такого твердженням прийшли дослідники з університету Джона Хопкінса. За словами фахівців, вірогідність захворіти на рак через навколишнього середовища або способу життя складає в середньому 29%, а 5% припадає на спадковість.
«Таким чином у більшості випадків люди ніяк не можуть вплинути на виникнення раку», – прокоментували автори роботи ці цифри.
У той же час вчені відзначили, що це загальна для онкології закономірність, тоді як для деяких видів раку співвідношення фактора випадковості з чинником способу життя може бути іншим. «Рак простати і кістки в 95% випадків з’являється випадково, рак підшлункової залози у 77% випадків виявляється результатом непередбачених змін в організмі.
З іншого боку, онкологічні захворювання легень у 65% випадків залежать від зовнішніх факторів, у той час як на випадкову мутацію доводиться тільки 35%», – конкретизували вони.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ