Незабаром в Україні має з’явитися Містобудівний кадастр

В України є 2 роки для того, щоб спільно з міжнародними партнерами та експертами створити Містобудівний кадастр.
Про це під час стратегічної сесії в Житомирі щодо створення містобудівного кадастру в Україні заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
«Спільно з міжнародними партнерами та експертами за 2 роки маємо створити Містобудівний кадастр України» – заявив він.
Як уточнив Зубко, створення Містобудівного кадастру має завершитися до 2021 року. Для цього місцеве самоврядування має надавати дані і створювати умови, які потім будуть використовуватися на регіональному рівні.
«Зі створенням Містобудівного кадастру ми досягнемо якості, публічності та оперативності прийняття управлінських рішень, покращення інвестиційного клімату, спрощення та прискорення дозвільних процедур у сфері будівництва, прозорість процесів просторового планування, проектування та будівництва. Але найголовніше — нові можливості для розвитку та економічного зростання регіонів», – зазначив він.
А також додав, що створення Містобудівного кадастру дозволить проаналізувати механізм ведення обліку як нерухомості, так і земельної ділянки, реєстр орендарів, межі земельних ділянок тощо.
«Впровадження кадастру дасть можливість збільшити доходи місцевих бюджетів і побудувати на місцях абсолютно справедливі умови для ведення бізнесу», – зауважив міністр.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ