Нічна атака РФ: влада повідомила про наслідки на Львівщині, Київщині та Дніпропетровщині

Уночі 24 березня російські безпілотники та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині – виникла пожежа, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.
«Уночі ворожі «шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працюють вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило», – написав він у телеграмі. Водночас мер Львова Андрій Садовий повідомляв, що на регіон летіли близько 20 ракет і 7 «шахедів», у Львові «прильотів» не було. За даними Козицького, у зону відповідальності повітряного командування «Захід» вночі 24 березня залетіли 19 крилатих ракет та 7 ударних безпілотників – 8 ракет сили ППО збили, також знищили усі сім «шахедів». Дніпропетровщину російські війська атакували ударними БПЛА. За даними голови ОВА Сергія Лисака, через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. «Через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились 6 лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів, ще 3 тис будинків, де загалом мешкають 76 тис людей. В одному з медзакладів були перебої з електропостачанням. Його відновили», – написав він у телеграмі.

Лисак повідомив, що уламки збитого безпілотника пошкодили енергообʼєкт у Нікопольському районі – без світла залишились понад 3 тисячі абонентів у Нікополі та понад 6,4 тис у районі. Електропостачання вже відновили.
Сили оборони півдня також повідомили, що в їхній операційній зоні вночі збили 22 БПЛА: 15 – на Дніпропетровщині, по 3 – на Одещині та Миколаївщині та один на Херсонщині. Також про роботу ППО вночі повідомляли у Київській області. Місцева влада зафіксувала падіння уламків у трьох районах, постраждалих немає. За даними ОВА, в одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки – пошкоджена лінія електропередач, що проходить поруч (понад 400 домоволодінь залишилися без електроенергії), ще в одному населеному пункті уламки пошкодили дитячий майданчик на території приватного домоволодіння, в іншому місці – уламки впали на відкритій місцевості поза межами населених пунктів.

У КМВА поінформували, що сили ППО збили над Києвом і біля міста приблизно десяток ракет, які атакували місто з північного напрямку. Це третій масований ракетний удар по Україні за останні чотири доби, другий – по Києву.

У ніч на 24 березня російські війська атакували атакували Україну 29 крилатими ракетами та 28 ударними БПЛА типу Shahed. За даними Повітряних сил ЗСУ, українські військові збили 18 ракет та 25 дронів у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ