Нові державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків

Нові будівельні норми вводять низку принципових змін у будівництві й реконструкції житла та набувають чинності з 1 грудня цього року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №8 від 20 серпня опубліковано нові державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення».

«Вони дозволяють проектувати кухні-ніші в квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, їх інклюзивності та доступності, регламентують обов’язкові ліфти від 4-го поверху, прибирають застарілу норму проектувати радіоточки в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах та ще багато інших змін», – повідомив він.

Урядовець зазначив, що норми почнуть діяти вже з 1 грудня цього року, є обов’язковими до виконання і поширюються на нове будівництво, реконструкцію, капремонт та технічне переоснащення житлових будинків до 73,5 м включно. Житлові будинки з більшою висотою регулюються будівельними нормами щодо висотних будинків

Лев Парцхаладзе також нагадав, що з 1 жовтня минулого року вже діє низка важливих змін щодо проектування житлових будинків: скасовано обов’язковість влаштування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках; дозволено скління балконів та лоджій вище від 3-го поверху при проектуванні будівель; введено можливість робити вхід до житлових будинків без порога та сходів на рівні тротуару тощо.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ