Нові підходи Львівської облради до бюджетних коштів

“Бюджетна комісія облради “подерибанила” перехідні залишки обласного бюджету на суму більше 40 млн. грн.”, – запевняє заступник голови ГО «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко.
Його організація мала ряд зауважень щодо засідання бюджетної комісії. Мова йшла про так звані екологічні кошти на обласний фонд навколишнього середовища у розмірі 45,7 мільйонів гривень.
“До речі, додатків до рішення немає ще й досі. Мабуть, як завжди чинить теперішнє керівництво обласної ради, переліки об`єктів будуть роздані депутатам в день сесії”, – зауважив Віталій Горбатенко.
На засідання бюджетної комісії Львівської облради було розглянуте питання також і про уточнення показників обласного бюджету.
“Ще одне зауваження до обласної держадміністрації та обласної ради – у 2017 році, як і у 2016 році, очевидно знову розпочнеться вакханалія зі змінами до показників обласного бюджету. Нагадаю, що у 2016 році було 48 разів змінено показники обласного бюджету! Пригадуєте, як поспішно ухвалювався обласний бюджет на 2017 рік? Тоді опозиційні депутати – Руслан Кошулинський та Олег Панькевич попереджали, що такого робити не можна. Тепер маємо знайому історію з уточненнями, коли за рахунок некомпетентності виконавчої влади та “хотєлок” депутатів знову руйнується збалансованість обласного бюджету. Виявляється, екологічні кошти у розмірі 45,7 мільйонів гривень отримають не за рахунок перевиконання бюджету, а за рахунок зменшення профіциту загального фонду. Але розгляд питання на цьому не закінчився. У зв`язку з тим, що журналістів на тривалому засіданні комісії не залишилося (30 питань порядку денного) депутати під “шумок” вирішили подерибанити ще й і віртуальні перехідні залишки. На запитання одного з депутатів заступник директора департаменту фінансів ОДА повідомив, що планується розподілити приблизно 58 мільйонів гривень за рахунок перехідних залишків. Депутатська більшість тут же, за відсутності проекту рішення від департаменту фінансів, почало давати по суті віртуальні пропозиції. Вийшло більше 40 млн грн.”, – говорить заступник голови ГО «Громада та ініціатива».
Депутатами облради було ухвалено:
– 1,2 млн грн – на програму енергоефективності бюджетних установ;
– 200 тис. грн – на програму підвищення кваліфікації;
– 10 млн грн – на мікропроекти;
– 12 млн грн – на медицину;
– 15 млн грн – на пільгові перевезення;
– 4 млн грн – на програму розвитку освіти.
“Принагідно треба сказати, що такі рішення членів бюджетної комісії без належно оформленого проекту рішення від департаменту фінансів не відповідають чинному бюджетному законодавству”, – зауважив Віталій горбатенко.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ