Нові правила дорожнього руху в Україні почали діяти зі старими штрафами

МВС поширило роз’яснення щодо змін до правил дорожнього руху, які вступили в дію 1 січня 2018 року.
Кабмін схвалив зміни до законодавства, спрямовані на боротьбу з порушеннями ПДР, ініційовані МВС:
– обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/г;
– впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху;
– зміни до Порядку видачі посвідчення водія;
– зміни розміру штрафів за деякі порушення, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані.
Для запровадження певних інновацій достатньо було відповідних Постанов Кабінету Міністрів України,однак ще потрібні деякі рішення ВРУ.
Обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/г почало діяти з 1 січня 2018 року (Постанова КМУ від 10.11.2017 № 883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху»).
Також працює новий Порядок видачі посвідчення водія. Відтепер, перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі особою не було вчинено три і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень було не більше двох, або взагалі не було — громадянин обмінює тимчасове посвідчення на постійне. (Постанова КМУ від 10.11.2017 № 885 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами»).
У МВС звертають увагу, що зміна розміру штрафів неможлива без внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення Верховною Радою України. Отже, нова система штрафів ще не почала діяти.
– МВС пропонує установити штраф 3400 гривень (зараз штраф за це правопорушення 510 гривень) за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше, ніж на 50 км/год.
– За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.
– У 20 разів пропонується збільшити розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.
pdr1
pdr2-1024x724
pdr3

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ